ДП по лятно ски бягане 2016 г.

with Няма коментари

dp-ski-bqgane

На 24 септември 2016 г. приключи Държавното лятно първенство по ски бягане. Състезанията се проведоха в местносттите Юндола и Белмекен. Надпреварата започна с масов старт – 10 км. класически стил в изкачване. Тъй като през послените няколко години съм фокусиран изцяло върху ски ориентирането и подготовката ми за работа в тесни следи, реших да участвам в този старт само с каране на ръце – едновременен безкрачен ход. Класирах се на четвърто място.

Основният старт, върху който се бях концентрирал на това Държавно първенство беше на следващия ден – 15 км. ролкови ски в свободен стил. Всеки един състезател трябваше да направи 3 обиколки по 5 км. Успях да проведа тактически добре надпреварата, да се раздам почти до край и да спечеля старта. За мое съжаление най-големият ми конкурент в тази дисциплина – най-силният ни ски бегач Веселин Цинзов счупи щека по време на втората си обиколка и това до известна степен лиши състезанието от още по голямо единоборство и интрига.

Последната дистанция от Държавното лятно първество по ски бягане беше 5 км. крос на Юндола. Сутринта след събуждането ми усетих болки в гърлото, затова прецених, че е по-добре да не взема участие в този старт.

Доволен съм от моментното ми физическо състояние и с нетърпение очаквам следващия лагер на ранен сняг в Ramsau, Aвстрия.